En färd genom historien - det okända Aragonien med Thomas Gustafsson september 2025

Efter den uppskattade resan till Andalusien, Gibraltar och Ceuta 2021 är vi glada att kunna presentera en ny spännande spanienresa med Thomas Gustafsson som ciceron.

Tillsammans med Thomas har vi tagit fram en unik resa för SGS, en vindlande historisk färd genom en bortglömd region som har så mycket att erbjuda sina besökare. Denna gles­befolkade del av Spanien bjuder inte bara på historiskt intressanta sevärdheter. Här finns en vacker och varierande natur och vi kommer att uppleva såväl Pyrenéernas grönskande bergs­landskap som det torra och ödsliga högslättlandskapet, vilket återspeglas i flera av Francisco de Goyas målningar. Alla som rest med Thomas tidigare vet att han lägger vikt vid god mat och dryck. I Aragonien njuter vi av lokala viner, smakrika fårostar och naturligtvis tapas! Vår historiska resa tar oss genom många olika tidsepoker då vi bland annat utforskar grottan Cueva de las Güixas - bebodd redan under förhistorisk tid, den storslagna järnvägsstationen i Canfranc från tidigt 1900-tal, klostret San Juan de la Peña - kungariket Aragons vagga, välbevarade medeltida byar som Aínsa, konstnären Goyas födelsehus i Fuendetodos och ett gripande besök i ruinstaden Belchite, vilket ger oss en inblick i spanska inbördeskrigets vanvett. Vi bor bekvämt och bra på hotell där vi kan känna historiens vingslag. Fyra nätter i ett ombyggt kloster från 1600-talet i hjärtat av de aragonska Pyrenéerna vid foten av Ordesa nationalpark och två nätter på den spektakulära Paradoren i Alcañiz, belägen på toppen av Cerro Pui Pinos till hälften ett kloster och till hälften slott med anor från 1200-talet. 

Ciceron och färdledare är spanienkännaren Thomas Gustafsson
Genom vår mycket uppskattade färd­ledare, Thomas Gustafsson, får vi en spanien­upp­levelse utöver det vanliga. Thomas är journalist, för­fattare och Sveriges främsta Spanien­kännare. Han har bott och arbetat halva livet i Spanien och skrivit en rad böcker om landet med olika teman som, reseguider, folk­fester och tra­di­tioner, det spanska köket, politik och sam­hälle samt flera verk med historiskt fokus, bland annat den hyllade boken ”Spanien: En färd genom historien”.

 

Resefakta
Budgeterat pris: 35 000 – 45 000 kr
Preliminärt datum:16 – 22 september 2025 (7 dagar)
Antal deltagare:20 - 25 SGS-are

Fullständigt program och pris blir klart under hösten 2024

I det budgeterade priset ingår: Flygresa Stockholm – Barcelona t/r, 6 nätter på historiska hotell av hög klass, halvpension med frukost och middag samt två luncher, alla utflykter och besök, vid behov lokalguide samt Thomas Gustafsson som ciceron under hela resan.

Information och intresseanmälan:
Enklast gör du din intresseanmälan genom att klicka på INTRESSEANMÄLAN 
Självklart går det också bra att mejla eller ringa.

För bilder och kartor kan du ladda ner PDF:n här: Aragonien med Thomas Gustafsson

Gränslösa Resorinfo@granslosaresor.se  eller telefon 0151-209 00