Det okända Bolivia (21 dagar) 2018

 

På denna storslagna resa får du chans att lära känna Sydamerikas fattiga och lite okända pärla Bolivia. I denna del av världen har ännu inte turistnäringen satt sina spår, och du möts av ett mycket vänligt, äkta och otroligt vackert land.

När vi anländer till Bolivia åker vi direkt vidare till Coroico som förmodligen är den mest natursköna staden i Bolivia. Den ligger halvvägs upp på en bergssluttning och omges av skog med utsikt över tropiska dalar och bergskedjor. Här kan vi njuta av sol och värme men även fantastiska vandringsleder och naturliga källor vid vattenfallen som man kan bada i.

Sucre är staden som är byggd i kolonial stil och är av bolivianerna själva utnämnd till den vackraste staden i Bolivia. Det är även Bolivias andra huvudstad och ligger på 2700 meters höjd och kallas "den vita staden". I Tarabuco möter vi den bolivianska indiankulturen på nära håll genom att besöka dess söndagsmarknad.

Nästa stad att besöka är mysiga Potosí som är upptagen på Unescos världsarvslista och är världens högst belägna stad, på 4090 m öh.

Nu följer några dagars jeeptur ut i vildmarken! Här finns det få boende, restauranger och människor. Det väntar nu fantastiska och varierande upplevelser på hoppiga vägar, som är olikt något annat! Här får vi uppleva Salar de Uyuni, världens största saltöken. Likt ett fantasilandskap breder högplatån ut sig på ca 3600 meters höjd och ser ut som en isbeklädd vintersjö. Men under jeepturen får vi även uppleva höjdpunkter som Laguna Colorada med tusentals flamingos, vulkanisk aktivitet och vackra stenformationer som liknar raukar.

I kontrasternas stad, La Paz möter du en härlig mix av gammalt och nytt, där traditionellt klädda indianer samsas med kostymklädda affärsmän. La Paz är världens högst belägna huvudstad på 3600 m ö.h. och är fylld med små gränder, kullerstensbelagda torg, restauranger och mysiga caféer.

Nu är det dags att lämna detta området för att flyga vidare till Rurrenabaque mitt i Bolivias Amazonas. Den första dagen tillbringar vi med båt genom flodernas labyrintnätverk så vi får se Pampas djurliv längs floden och upptäcka olika vilda djur som det bolivianska Pampas är känt för. Vi kommer säkert få se kajmaner, alligatorer, apor, oräkneliga fåglar och allas favorit: rosa delfiner. I det flacka Pampas finns även öar av skog utströdda och är bebodda av apor, fåglar och sengångare.

Om man vill så finns det möjlighet att förlänga resan med några dagar i regnskogen Madidi eller med Peru där man kan besöka det mysiga Cuzco och världskända Machu Picchu. 

Klicka här för utförligt program

 

Resefakta

Datum  Resa 1: Avresa 21 mars 2018 (21 dagar) - fullbokad
   Resa 2: Avresa 11 april 2018 (21 dagar) - fullbokad
   
Pris  41 900 kr
Antal deltagare  8 - 16 personer
Färdledare Svensktalande färdledare
Arrangör TagAlong

I priset ingår:

  • Svensktalande reseledare och engelsktalande lokala guider
  • Måltider enligt program
  • Flyg tur/retur Skandinavien
  • Transporter och inrikesflyg
  • Boende enligt program
  • Utflykter och inträden enligt program


Ingår ej:

  • Personliga utgifter
  • Dricks
  • Dryck
  • Lokal flygplatsskatt och eventuellt visum

Förlängningsresor

Tillval 1 Madidi                      3600 kr
Med engelsktalande lokal guide i internationell grupp

Tillval 2 Machu Picchu       10 900 kr
Med svensk reseledning och engelsktalande lokal guide i mindre grupp ca 8-16 personer.

Anmälan

TagAlong besvarar frågor och tar emot intresseanmälan:

Adress TagAlong
Ernst Ahlgrensgata 6
242 31 Hörby
Telefon 0415 -138 66, 0705-79 58 23
E-post info@tagalong.se