Resan till Nigeria februari 2021 är INSTÄLLD

AviFauna har tagit beslut om att ställa in den planerade resan till Nigeria i februari 2021, då UD avråder från resor till många av delstaterna som var tänkta att besökas under resan. 

Nigeria är Afrikas folkrikaste stat med drygt 185 miljoner invånare och består av över 200 olika etniciteter. Även om engelska är det officiella språket så finns där idag över 500 andra levande språk. Fram till 1960 var landet en brittisk koloni men de olika folken har trots kolonialstyret behållit många av sina gamla traditioner. Idag är Nigeria en förbundsstat som består av 36 delstater. Landet är rikt sett till naturtillgångar och är Afrikas största exportör av olja. Ekonomin är en av de snabbast växande i världen men tyvärr fördelas tillgångarna ojämnt.

Nigeria är stort och miljön och floran växlande. Vid kusten finns ett stort bälte med mangroveskog och sötvattenträsk. Innanför detta brer en tropisk regnskog ut sig. I mellersta delen hittas tropisk skog i dalarna och savann på platåerna och i norr är det halvöken. Längs floderna finns också mycket stora områden med skog som kantar vattendragen.

Klimatet varierar över landet och över året men i februari är det torrperiod och en bra tid att åka dit.

AviFauna arrangerar i februari 2021 en resa till detta spännande land för SGS medlemmar.

Ulf Ottosson kommer att vara vår reseledare. Han är specialist inom ornitologi och miljövård och har gjort över 80 resor kors och tvärs över Nigeria. 1-2 månader per år undervisar och forskar han på A.P. Leventis Ornithological Research Institute i Jos.

Vi reser runt i den södra delen av landet och kommer att uppleva allt från träsken vid kusten till regnskogar och högland längre in i landet. Vi besöker nationalparker där det fortfarande finns en del vilda djur kvar som antiloper, bufflar, vårtsvin och flera olika sorters apor. Det finns gått om olika fågelarter som vi också kommer att titta på. Vi besöker museum och historiska platser såväl som konstgallerier och heliga religiösa platser.På jordbruksinstitutet får vi inblick i odlande och utveckling av grödor. Och så alla möten med människor längs med vägen… Det kommer att bli en mycket spännande och annorlunda resa.

Tidpunkt: Februari 2021

Antal dagar: Ca 2 veckor

Gruppstorlek: 12-15 personer

Pris: Ca 59 000 SEK per person. Då programmet inte är helt klart än är detta ett preliminärt pris.

I priset ingår: visum, flygresor, transfers, boende på enkla hotell eller gårdar, helpension med bordsvatten som dryck, utflykter, guider och dricks.

Tillkommer gör vaccinationer, reseförsäkring och privata utgifter.

Ulf Ottosson kommer återigen att besöka Nigeria under sommaren och fortsätter på plats att planera resan. Efter det kommer vi att ha ett detaljerat program med fasta datum och fast pris klart.

Josefine brantmark på AviFauna besvarar frågor:

Adress: Stenhusa Gård
Lilla Brunneby 106
386 62 Mörbylånga
Telefon:

070-6104445

E-post:

josefine.brantmark@avifauna.se