Andalusien – Gibraltar sund - Ceuta med Thomas Gustafsson 5 – 12 oktober 2021

Spanienkännaren och författaren Thomas Gustafsson tar oss med på en upplevelserik resa genom Andalusien och till de två spännande exklaverna, Gibraltar och Ceuta. Andalusien som är Spaniens sydligaste och folkrikaste region bjuder sina besökare på en fascinerande historia med hisnande konstskatter, arkitektur och sevärdheter. Dessutom får vi uppleva den färgstarka andalusiska kulturen med sin flamenco, sherry, tjurar och hästar. Det blir inte bara en resa i historien, vår ciceron följer noggrant de aktuella händelserna i landet och vi kommer att få en god inblick i vad som händer i Spanien idag.

Vår resa börjar i Malaga, men vi lämnar turiststråken längs kusten och sätter kurs mot regionhuvudstaden Sevilla, där vi under några dagar utforskar stadens alla sevärdheter bland annat två Unesco världsarv, njuter av eldig flamenco och gör en dagsutflykt till staden Córdoba med sin vackra gamla stadskärna och den magnifika moskén La Mezquita. Därefter fortsätter vi söderut, via sherrystaden Jerez de la Frontera och västlandets äldsta stad Cádiz, till det mytomspunna Gibraltar. Under antiken var Medelhavet det stora världshavet och Gibraltar sund var öppningen ut mot det okända och världens slut. Här vid utloppet fanns en gång enligt myten, Herkules Stoder, som än idag ingår i det spanska stadsvapnet. Vi tillbringa en natt på anrika The Rock Hotel i Gibraltar och tar sedan färjan över Gibraltar sund till den spanska exklaven Ceuta. Här bor vi två nätter på stadens Parador, ett av alla de historiska hotell som finns runt om i Spanien och vi har gott om tid att utforska den del av Spanien som är belägen i Afrika. Vi återvänder till Andalusien och besöker en av de berömda ”vita byarna” Setenil de las Bodegas och vår sista natt tillbringar vi i poeternas vackra stad, Ronda.

Detaljerat dagsprogram i PDF format

 

Ciceron och färdledare är spanienkännaren Thomas Gustafsson

Genom vår mycket uppskattade färdledare, Thomas Gustafsson, får vi en spanienupplevelse utöver det vanliga. Thomas är journalist, författare och Sveriges främsta Spanienkännare. Han har under många år varit verksam som korrespondent i Spanien varifrån han skrivit flera hyllade böcker, bland annat verket ”Spanien: En färd genom historien” aktuell i en ny utgåva 2020.

 

Fakta

Datum: 5 – 12 oktober 2021

Pris per person i dubbelrum från Stockholm: 26 900 kr
Enkelrumstillägg totalt 7 nätter: 4 900 kr
Avdrag för flygbiljett om du väljer att ordna flygresan på egen hand: - 3 000 kr

I priset ingår

  • Flygresa Stockholm-Malaga t/r i ekonomiklass inkl. skatt (flyg från annan ort på förfrågan)
  • Klimatkompensation för flygresan
  • 7 hotellövernattningar på noggrant utvalda hotell med god standard (3 - 4 stjärniga)
  • 7 frukostar och 6 middagar inklusive vin/vatten
  • Flamencoshow
  • Transporter, utflykter och entréavgifter enligt program
  • Linbana till och från Gibraltarklippan
  • Engelsktalande lokalguide under vissa besök i Sevilla och Cordoba
  • Thomas Gustafsson som reseledare och ciceron under hela resan
  • EU-moms

I priset ingår ej: Luncher, 1 middag, utflykter och entréer utanför programmet, personliga utgifter och frivillig dricks.

Antal deltagare: 20 - 25 SGS:are

Logi
Vi bor på 3 - 4-stjärniga hotell under resan. 3 nätter på centralt beläget hotell i Sevilla, 1 natt på legendariska The Rock Hotel i Gibraltar, 2 nätter på Paradoren i Ceuta och 1 natt på centralt beläget hotell i Ronda.

Information och bokning: Enklast bokar du in dig genom att klicka på länken och sedan fylla i formuläret: BOKA ANDALUSIEN
Självklart kan du också kontakta Lotta och Anna-Karin på Gränslösa Resor, e-post info@granslosaresor.se eller telefon 0151-209 00

Öppet köp
För denna resa gäller öppet köp till 31 maj 2021! Oavsett anledning har du alltså möjlighet att avboka din resa och återfå hela anmälningsavgiften fram till 31 maj 2021.

Detaljprogram
Klicka på länken om du vill ha informationen i PDF-format: Detaljprogram för Andalusien-Gibraltar-Ceuta