Colombia 2016

Colombia - Stilla havet, Anderna och karibiska havet.

Traditionella byar, vackra kolonialstäder, Kaffetriangeln och härligt varierad natur

Vi besöker det evigt gröna Anderna med sitt behagliga klimat, njuter storslagen natur från en ekolodge vid Stilla havet och trivs i det harmoniska Karibien.

Villa de Leyva. Foto: Staffan Tamm.Vi kommer till tre väl­­­digt olika stor­städer på den­na resa. I met­­ro­polen Bogota be­sö­ker vi Latin­­ame­ri­kas kanske bäs­ta guld­­mu­seum och be­kan­­tar oss med Fer­­nando Bote­­ros konst som så tyd­­ligt gestal­tar lan­det. Känslan att sitta på ring­muren i Cartagena på kvällen, känna brisen och sippa på en kall dryck till skön karibisk musik blir ett bestående minne. Staden grundades av spanjorerna på den karibiska kusten 1533. Medellín har genomgått en kraftig förvandling på senare år och nyligen prisats som världens mest innovativa stad, mycket beroende på de infrastrukturprojekt för stadens fattiga delar, såsom bibliotek, moder­na linbanor och gigantiska rulltrappor upp till bostadsområden högt upp på bergen. Här åker vi till en fantastisk utkiksplats och blickar ut över staden.

Colombias kaffe är världsberömt. Vi får lära oss alla steg i kaffeproduktionen och bor på trevliga gårdar i Kaffetriangeln. Här kommer vi till vackra traditionella byar, skogsklädda berg och frodiga odlingsmarker. I San Augustin hittar vi den största koncentrationen av religiösa och megalitiska skulpturer i hela Sydamerika och inramningen med dess vilda landskap är fantastiskt att uppleva. De kreativa skulpturerna som mestadels står uppställda som statyer är gjorda av vulkanisk sten.

En självklar höjdpunkt på resan blir när vi flyger till Stillahavskusten och bor tre nätter på en prisbelönt lodge. Härifrån ska vi utforska nationalparken Utria som är otroligt rik både gällande flora och fauna. Här finns mangroveträsk, tropisk regnskog, vackra stränder och fina korallrev. Utifrån vår lodge gör vi utflykter till närliggande byar befolkade av embrea, en grupp ursprungsinvånare samt en by med afro-colombianer.

Lägg till besök på vulkaner i Kaffetriangeln, sockertoppsberget Peñón de Guatapé och båtfärd på Karibiska havet till ön Islas del Rosario så förstår ni att det är en resa som har en spännvid utöver det vanliga.

Ciceron på resan 13 februari är Fredrik Lennartsson. Fredrik har en kandidatexamen i Utveckling och internationellt samarbete och har jobbat med handikappades situation i Colombia. Fredrik har tio års erfarenhet av landet och är bosatt i Bogota. Sedan 2011 leder Fredrik kontinuerligt resor för Världens Resor. Ciceron på resan 20 februari är Pelle Ståldal som är reseproducent på Världens Resor och har bott i Colombia i över fem år. Han har också lett många resor över hela Colombia.

Resefakta

Datum 13 februari – 1 mars 2016 (Fullbokad)
20 februari – 8 mars 2016
Pris 44 800 SEK (Enkelrumstillägg 3 800)
Färdledare 13 februari: Fredrik Lennartsson
Producent Världens Resor

Pelle Ståhldal på Värdens Resor besvarar frågor och tar emot anmälan:

Adress: Värdens Resor
Pelle Ståhldal
Tegnérgatan 8
113 58 Stockholm
Telefon: 08-669 55 25
E-post: pelle@vardensresor.se