Jubileumskryssning på Rhen och Mosel 2018

Jubileumskryssning på Rhen och Mosel
med historikern och författaren Dick Harrison 

Datum: 13 – 20 oktober 2018 (8 dagar)

Scandinavian Geographic Society fyller 30 år och det vill vi fira traditionsenligt med en kryssning! De tidigare så uppskattade jubileumskryssningarna har gått till Karibien, Donau och Volga. Denna gång har vi sökt efter en kryssning där vi slipper långa flygresor och som är tillgänglig för de flesta utifrån både reslängd och kostnad. Huvudsaken är ju att få fira tillsammans och umgås under trevliga former samtidigt som vi får förstklassiga upplevelser, nya kunskaper och spännande inblickar! 
 
Kryssningen på Rhen och Mosel bjuder på vidunderliga vyer, medan vi glider fram på floderna genom ett sagolandskap fyllt av riddarborgar, pittoreska korsvirkesstäder och vingårdar. Både Rhen- och Moseldalen är berömda för sina goda viner och naturligtvis tar vi tillfället i akt att få djupare kunskaper om den ädla drycken, genom att besöka vingårdar och vinkällare på plats.  Det bördiga och romantiska kulturlandskapet i mellersta Rhendalen är omsorgsfullt bevarat, vilket lett till att hela detta område, tillsammans med nio byggnadsverk i den gamla romarstaden Trier återfinns på UNESCOS världsarvslista. Vår ciceron, den uppskattade och folkkära historieprofessorn Dick Harrison, kommer på ett levande och lättsamt sätt introducera oss till områdets spännande historia. 
 

Historikern och författaren Dick Harrison – föredragshållare och ciceron

Dick Harrison, professor vid Lunds universitet och författare till ett femtiotal böcker, är en av Sveriges mest folkkära och uppskattade historiker och en av landets främsta kännare av äldre europeisk historia och kultur. Till de vetenskapliga meriterna kan han lägga åtskilliga framträdanden i radio och tv, inte minst två vinster i SVT:s På Spåret med Ellinor Persson. Dick Harrison var också en av programledarna i TV4:s Sveriges historia. Dessutom besvarar han dagligen läsarfrågor och skriver krönikor i Svenska Dagbladet. Under kryssningen blir han vår ciceron och kommer att bjuda på många initierade och inspirerande föredrag om de städer och landskap vi passerar. Han har själv rest längs Rhen och Mosel många gånger. Med sig på vår kryssning har han sin fru och dotter. 

 

M/S Leonora – chartrad exklusivt för SGS 

Vi har chartrat det fina fyrstjärniga fartyget M/S Leonora som byggdes 2008. Alla 67 hytterna är rymliga (ca 16 kvm), har fönster och de flesta stora panoramafönster med fransk balkong. Samtliga har 2 sängar (dubbel- eller enkelsängar), en rymlig garderob, skrivbord, kassaskåp, minibar, fritt kaffe, té och mineralvatten, individuell luftkonditionering och värme, TV, privat duschrum och WC med hårtork och toalettartiklar. Fönstren går att öppna, utom på Hauptdeck av säkerhetsskäl. Matsalen är ljus med sina stora panoramafönster och rymlig så att vi alla kan äta vid en gemensam sittning.  Till frukost serveras en riklig frukostbuffé. 3-rätterslunchen är en kombination av buffé och bordsservering, medan vår 3-rättersmiddag serveras vid borden och vi sitter där vi vill vid varje måltid. Ombord serveras en kombination av ett internationellt kök och lokala rätter. Till luncherna serveras vatten och till middagarna även öl och vin, vilket ingår i resans pris. Vill du ha mer eller exklusivare drycker går det att beställa mot tillägg. Ombord finns två barer, en mindre på akterdäck och en stor salong där det kommer finnas möjlighet att ta sig en svängom, lyssna på båtens musiker och framför allt regelbundet samlas för att lyssna till Dick Harrisons intressanta föreläsningar. 

Här hittar du detaljerat program för kryssningen

 

Resefakta

Datum  13 - 20 oktober 2018 (8 dagar)
Antal deltagare  120–133 personer
Ciceron Dick Harrison
Arrangör  Gränslösa Resor
 

Pris och anslutningar

Pris endast kryssningen:
Hauptdeck:
16 950 kr/person (11 hytter)
Mittel- och Oberdeck: 18 450 kr/person (56 hytter)
Sviterna är reserverade för vår ciceron med familj samt vår kryssningsledare.

Tillägg för flyg till Frankfurt tur och retur:
Från Stockholm Arlanda med SAS:
2 900 kr
Från Göteborg Landvetter med SAS: 2 900 kr
Från Köpenhamn Kastrup med Lufthansa: 4 100 kr
Minst 10 resenärer från varje avreseort.

Anslutning på plats:
Väljer du att resa med egen bil kan du parkera i Mainz och åka med Köpenhamnsresenärerna till Winningen. De hämtar dig på förmiddagen på avtalad plats och tid. Kryssningen avslutas i Mainz där din bil är parkerad, så att du bekvämt kan fortsätta din resa.   

Bokning

Lotta Borgiel på Gränslösa Resor besvarar frågor och tar emot anmälningar:

Adress Gränslösa Resor
Marsjö Hvillan
643 94 Vingåker
Telefon 0151-209 00
E-post info@granslosaresor.se