2021

Det okända Egypten med Nils Billing mars/april 2021

En resa som börjar där den klassiska Egyptenresan slutar. Vi besöker bland annat Kairo, Giza, Luxor och kryssar på Nassersjön i Nubien på gränsen till Sudan, går in i gravar som nyligen öppnats och får genom Nils Billings guidning en levande bild av livet och historien i det gamla Egypten. Han läser hieroglyfer, tolkar och kommenterar den fördolda värld som pyramidernas väggar ger oss tillträde till. Med oss har vi också en lokal, engelskspråkig guide som ger oss inblickar i dagens samhälle. Vår resa handlar inte bara om faraonerna, utan i högsta grad även om vanligt folk. Hur levde man för 4 000 år sedan? Hur var det möjligt att bygga dessa otroliga kistor, gångar och monument? Varför gjorde man det? Vad har de haft för roll då, under år­tusendena och vilken roll spelar de idag? Frågorna är många. En del kommer vi får svar på under resan, andra förblir obesvarade och ytterligare nya föds säkerligen under resans gång.

Preliminärt datum: 11 dagar i mars/april 2021

Resan till Nigeria februari 2021 är INSTÄLLD

 

AviFauna har tagit beslut om att ställa in den planerade resan till Nigeria i februari 2021, då UD avråder från resor till många av delstaterna som var tänkta att besökas under resan. 

AviFauna arrangerar i februari 2021 en resa till Nigeria för SGS. Nigeria är stort och miljön och floran växlande. Vid kusten finns ett stort bälte med mangrove­skog och sötvattenträsk. Innanför detta brer en tropisk regnskog ut sig. I mellersta delen hittas tropisk skog i dalarna och savann på platåerna och i norr är det halvöken. Längs floderna finns också mycket stora områden med skog som kantar vattendragen.

Ulf Ottosson kommer att vara vår reseledare. Han är specialist inom ornitologi och miljövård och har gjort över 80 resor kors och tvärs över Nigeria. 1-2 månader per år undervisar och forskar han på A.P. Leventis Ornithological Research Institute i Jos.

Prenumerera på RSS - 2021