2021

Andalusien och Gibraltarsund med Thomas Gustafsson 1 vecka i oktober 2021

Vår planerade jubileumskryssning på Guadalquivir kunde inte genomföras, men intresset var stort och många har framfört önskemål om att få resa till Andalusien med Thomas Gustafsson som ciceron.

Vår bas under resan blir Andalusiens huvudstad Sevilla, perfekt beläget för att kunna utforska regionens sevärdheter. Vi kommer också att sätta fokus på Gibraltar Sund och de två spännande exklaverna, Gibraltar och Ceuta. Under antiken var Medelhavet det stora världshavet och Gibraltar sund var öppningen ut mot det okända och världens slut. Här vid utloppet fanns en gång enligt myten, Herkules Stoder, som än idag finns idag ingår i det spanska stadsvapnet. Tanken är att vi ska övernatta en natt i Gibraltar och en i Ceuta och eventuellt blir det också en liten sväng in i Marocko.

Det okända Egypten med Nils Billing 18 - 28 februari och 11 - 21 mars 2021

Detta är en resa som börjar där den klassiska Egyptenresan slutar. Vi besöker bland annat Kairo, Luxor och kryssar på Nassersjön i Nubien på gränsen till Sudan, går in i gravar som nyligen öppnats och får genom Nils Billings guidning en levande bild av livet och historien i det gamla Egypten. Han läser hieroglyfer, tolkar och kommenterar pyramidernas och templens fördolda värld. Med oss har vi också en lokal, engelskspråkig guide som ger oss inblickar i dagens samhälle. För vår resa handlar inte bara om faraonerna, utan i högsta grad även om vanligt folk. Hur levde man för 4 000 år sedan? Hur var det möjligt att bygga dessa eviga monument? Varför gjorde man det? Vad har de haft för roll under årtusendena och vilken roll spelar de idag? Frågorna är många. En del kommer vi får svar på, andra förblir öppna och ytterligare nya föds säkerligen under resans gång.

Datum: 18 - 28 februari och 11 - 21 mars 2021

Resan till Nigeria februari 2021 är INSTÄLLD

 

AviFauna har tagit beslut om att ställa in den planerade resan till Nigeria i februari 2021, då UD avråder från resor till många av delstaterna som var tänkta att besökas under resan. 

AviFauna arrangerar i februari 2021 en resa till Nigeria för SGS. Nigeria är stort och miljön och floran växlande. Vid kusten finns ett stort bälte med mangrove­skog och sötvattenträsk. Innanför detta brer en tropisk regnskog ut sig. I mellersta delen hittas tropisk skog i dalarna och savann på platåerna och i norr är det halvöken. Längs floderna finns också mycket stora områden med skog som kantar vattendragen.

Ulf Ottosson kommer att vara vår reseledare. Han är specialist inom ornitologi och miljövård och har gjort över 80 resor kors och tvärs över Nigeria. 1-2 månader per år undervisar och forskar han på A.P. Leventis Ornithological Research Institute i Jos.

Prenumerera på RSS - 2021