2021

Andalusien och Gibraltarsund med Thomas Gustafsson 1 vecka i oktober 2021

Vår planerade jubileumskryssning på Guadalquivir kunde inte genomföras, men intresset var stort och många har framfört önskemål om att få resa till Andalusien med Thomas Gustafsson som ciceron.

Vår bas under resan blir Andalusiens huvudstad Sevilla, perfekt beläget för att kunna utforska regionens sevärdheter. Vi kommer också att sätta fokus på Gibraltar Sund och de två spännande exklaverna, Gibraltar och Ceuta. Under antiken var Medelhavet det stora världshavet och Gibraltar sund var öppningen ut mot det okända och världens slut. Här vid utloppet fanns en gång enligt myten, Herkules Stoder, som än idag finns idag ingår i det spanska stadsvapnet. Tanken är att vi ska övernatta en natt i Gibraltar och en i Ceuta och eventuellt blir det också en liten sväng in i Marocko.

Resan till Nigeria februari 2021 är INSTÄLLD

 

AviFauna har tagit beslut om att ställa in den planerade resan till Nigeria i februari 2021, då UD avråder från resor till många av delstaterna som var tänkta att besökas under resan. 

AviFauna arrangerar i februari 2021 en resa till Nigeria för SGS. Nigeria är stort och miljön och floran växlande. Vid kusten finns ett stort bälte med mangrove­skog och sötvattenträsk. Innanför detta brer en tropisk regnskog ut sig. I mellersta delen hittas tropisk skog i dalarna och savann på platåerna och i norr är det halvöken. Längs floderna finns också mycket stora områden med skog som kantar vattendragen.

Ulf Ottosson kommer att vara vår reseledare. Han är specialist inom ornitologi och miljövård och har gjort över 80 resor kors och tvärs över Nigeria. 1-2 månader per år undervisar och forskar han på A.P. Leventis Ornithological Research Institute i Jos.

Öster om Wallacelinjen-Indonesiens natur med Anders Haglund 2021

Indonesiens natur med Anders Haglund
17 dagar i början av november 2021 (preliminärt 1-17 nov)

Sulawesi är den största ön inom området som kallas Wallacea och här hittar vi en av världens artrikaste och äldsta regnskogar med flera endemiska arter, bland annat inte mindre än 90 fågelarter som bara finns här. Moluckerna och Timor är Wallaceas östligaste utposter och utanför öarna går en djuphavsgrav som hindrat arter från att sprida sig till Nya Guinea och Söderhavet. I Wallacea har man hittat fossila fynd från dvärgelefant och dvärgnoshörning. 2004 fann man benrester av Homo floresiensis, en dvärgform av släktet Homo som populärt kommit att kallas hobbitar. Öster om Wallacea finns ytterst få fossila fynd. Vår resa går till Sulawesi och Moluckerna, så vi kommer att besöka både den västra och östra delen av Wallacea .

Prenumerera på RSS - 2021