Blogs

En Snöpligt Gränsrik Resa

En semesterresa bör innehålla någon slags utmaning, åtminstone om man har slutat att jobba och behöver hålla sina sinnen i trim. Den ukrainska delen av Karpaterna skulle man kunna bila över och kanske bestiga landets högsta topp som ligger bara ett par kilometer från farbar väg. Bara 2061 meter högt så det tar man väl i sandaler. Man behöver kanske stanna någon natt i Lviv som får sin beskärda del av krevader men om Greta och Margot kan fara till Kiev så kan väl jag smyga in från sydsidan av bergen.

När jag hade köpt en färjebiljett från Nynäshamn till Gdańsk...

Mötestidpunkter från Mårten o Birgitta

Vi röstar för alternativ 2 avseende när våra träffar ska vara.

Mårten och Birgitta 

NÖ Tyskland och SV Sverige

LITEN BILTUR EFTER MIDSOMMAR 2022

 

Jag körde hemifrån Sollentuna måndagen den 27 juni och enligt prognosen var det sista dagen för denna värmebölja. Jag tankade redan i Järna och fortsatte E4 fram till Linköping. För att det inte ska bli för monotont vek jag av mot Kisa där lunchen intogs i form av en räksallad. En hel del vägarbeten mellan Hultsfred och Målilla, och även kring Växjö, annars är det mest sköna gröna vyer.

SGS Öst 7 mars

På lokalträffen visade Stefan Karlsson bilder och berättade om Albanien.

Stefan som är van resenär, fotograf och vandrare visade hur varierat Albanien är.

Själv gav jag mig på utmaningen att presentera hela Tyskland genom alla tider på en timme.

Jag hade skrivit ner stolpar som jag försökt memorera och väva korta upplysningar kring. Det var ändå för mörkt för att läsa ett komplett manus.

SGS lämnar .nu-domänen

När SGS gjorde om den här webbplatsen 2016, ändrade vi samtidigt domännamnet ("webbadressen") från sgsresa.nu till sgsresa.se.

Föreningen har innehaft båda domänerna under flera år och besökare som skrivit in .nu-adressen har sedan sommaren 2016 automatiskt styrts om till www.sgsresa.se.

Nu har föreningen beslutat att säga upp den gamla .nu-domänen som ju kostar en slant varje år trots att vi inte längre använder den.  Vi kommer därför inte att förnya abonnemanget på sgsresa.nu när det går ut i oktober 2019.

Nordamerika 2014 augusti/september

Samling i Seattle måndag 18 augusti 2014. Lars-Eric som ”bara” flugit från New York anländer först till City Hostel och har redan betalat vistelsen när jag anländer i skymningen efter ett byte i Chicago. Christer och Eje som hade en lite jobbigare flygning från Köpenhamn anländer som planerat kring midnatt, och nu talar vi förstås lokal tid, givetvis, men detta bör ändå understrykas i just detta sammanhang. Alla dygn har ju inte 33 timmar.

Platser kvar på Baltikumresor

BOKNINGSLÄGET  2017-02-20 17-28 maj 2017 resa hela Baltikum med korta besök i Kaliningrad och Gdansk - 2 platser kvar 9-21 augusti 2017 spår av historia, kultur och religion i norra Baltikum - 2 platser kvar Se www.balticbooks.se

Nu finns vi på Facebook!

Nagaland 2 december 2016

Igår for vi med bussen från Imphal i Manipur till Kohima i Nagaland. Synnerligen undermåliga vägar, typ cykelfart. Dock finns härliga kuperade vyer och folkgrupperna här är ett kapitel för sig. Peter Ragge har lagt upp några foton från Näshornsfestivalen på sin fb-sida. Han försöker maila några bilder till Anna-Karin som hon kan publicera. Annars har jag lärt mig att lyfta på långkjolen när man går upp för en trappa. Nagaland har dock inget kjolväder. Riktigt kyligt om kvällarna så ta med ordentliga kläder hit. Igår uppträdde flera lokala artister på hotellet.

Kunming till Calcutta 17 november - 10 december 2016

Calcutta, Indien 8 december - reserapport av Bodil Einarsson

En heldag i Calcutta bland myllret av alla människor och fordon. Calcutta var huvudort- och huvudstad från 1690 till 1911 då britterna kom hit med ostindiska kompaniet i slutet av 1600-talet.

Vilda Paraguay 10-21 november 2016

Cristalino River 23 november 2016 - Reserapport från Monica Andersson
Längs Christalino River kunde vi se 15 st långnosade fladdermöss på rad!

 

Iguassu 23 november (förlängningsresa på egen hand) - Reserapport från Monica Andersson

Yunnan 16 november 2016

Vi kom till Kunming enligt plan, i samma plan som Qatars landslag som spelade VM-kval igår. Peter Nyman blev orolig när det stod 3 timmars bussresa i programmet till Weishan. Vi var framme efter kl 18. Idag har vi färdats genom kuperade och frodiga landskap. Här i Nuodeng ska vi stanna två nätter. Facebook fungerar inte i Kina. Men annars löser sig det mesta. Peter Ragge har med sig en tablettdator med vilken detta skrivs. Alla hälsar, genom Bengt C.

Paraguay 29 oktober - 9 november 2016

Sao Paulo 10 november - reserapport från Ann-Britt

Bilder från flygplatsen i Asuncion. Nu är vi i Sao Paulo och strax gå på vårt plan till Europa.  Allt under kontroll! 

 

Paraguay 9 november - reserapport från Ann-Britt

Subscribe to RSS - blogs