2016

Island 2016

Omringa dig utav fantastisk miljö, möt lokalbefolkningen och se hur dem lever i små men blomstrande byar. Kom nära djur och natur och låt dig inspireras av den faschinerande historia Island har att erbjuda då vikingarna strövade omkring bland vulkaner och fjordar. Smaka på nyfångad fisk och om du vill kan du själv få tillaga äkta isländsk mat. Känn värmen från källan som omfamnar dig och låt dina tankar sväva iväg om den uråldriga mytologin om älver och dvärgar. Få en upplevelse du sent kommer glömma.

3-10 juli 2016

Södra Afrikas smaragder

Södra Afrikas smaragder.Resan är inställd på grund av problem med den lokala arrangören.

Följ med på en annorlunda safariresa till Malawi och Zambia i september 2016. Två nästan bortglömda resmål/länder i Södra Afrika. Vi blandar safari med öboende och snorkling i Lake Malawi och avslutar resan med de mäktiga Victoriafallen. Vår safariguide Johan Stenkula har mångårig erfarenhet av safaris och är speciellt duktig på fågellivet. Detta är en resa som passar ung såväl som gammal. Man behöver inte vara i fysisk topptrim för att hänga med på denna resa men en fördel om man kan ta sig i en båt och ur då det blir en del båtaktiviteter. Vid avslutningen kan man med fördel också gå över till Zimbabwesidan av Victoriafallen för att se fallen från den sidan och kanske göra någon mer spännande aktivitet där.

Surinam, Franska Guyana & Guyana

Bild som illustrerar resan till Guyanaländerna.Surinam, Guyana och Franska Guyana är tre av de minst besökta länderna i Sydamerika (även om Franska Guyana egentligen är en del av Frankrike). För oss har de blivit kända mycket tack vare Jan Lindblads resor i området. Det är otillgängliga områden utan egentliga sevärdheter – så när som på den vidsträckta orörda regnskogen och de många folkgrupperna med ursprungsbefolkning!

2 april–17 april 2016.

Vilda Paraguay 2016 & 2017

Vill man se både puma och jaguar är det få platser, om ens någon, där chanserna är större än i Paraguay, även om det krävs viss tur här också förstås. Dessutom finns inte mindre än 400 arter fågel, 10 000 arter fjärilar, tapirer, jätte­bält­djur, krabb­ätan­de tvätt­björn, apor, grodor... I detta bort­glömda land i Syd­amerika bor bara 6,8 miljoner människor och de flesta le­ver i de södra delarna av landet. I norr är det natu­ren som härskar. Här är stora natur­områden intakta och vilt­livet rikt. Området Chaco i norr anses vara Syd­amerikas bästa om­råde för att spana dägg­djur.

SGS planerar fyra resor till Paraguay: 29 okt–9 nov 2016, 10–21 nov 2016, 11–22 februari 2017 och 22 jul–2 aug 2017. Alla medlemmar som har anmält intresse och deltagit i lottdragningen, har erbjudits plats på sitt första- eller andra­handsval.

Colombia 2016

Colombia - Stilla havet, Anderna och karibiska havet.

Villa de Leyva. Foto: Staffan Tamm.Traditionella byar, vackra kolonialstäder, Kaffetriangeln och härligt varierad natur

Vi besöker det evigt gröna Anderna med sitt behagliga klimat, njuter storslagen natur från en ekolodge vid Stilla havet och trivs i det harmoniska Karibien.

13 februari – 1 mars 2016 (Fullbokad)

Från Kunming till Calcutta 2016

Burma. Foto: Staffan Tamm.På senare år har gränserna från Burma öppnats till Kina och nu senast Indien. Vi följer historiska Burma Road genom några av Kinas, Burmas och Indiens mest intressanta områden. Vi färdas genom ett storslaget landskap över floderna Mekong, Salween, Irrawaddy och Chindwin. Vår resa börjar i Kunming, landar halvvägs i Mandalay och avslutas i Calcutta. I övrigt rör vi oss genom vackra bergsområden som i alla tider varit väldigt svårtillgängliga. Hela området befolkas av olika etniska minoriteter, bland annat bai och dai i Kina, shan och chin i Burma samt meetei och naga i Indien.

13 november – 7 december 2016
17 november – 10 december 2016 (fulltecknad)

Tags:

Subscribe to RSS - 2016